Koffiemachines, Barista tools, Koffie op het werk

Alle Ascaso professionele espressomachines voor je op een rij

Ascaso Professional

De Ascaso professionele espressomachines zijn zowel prestatiegericht als elegant. Voor barista’s en andere professionals een aanwinst om mee te werken! Van compacte modellen tot aan krachtige 3-groeps espressomachines, voor elke organisatie is een geschikt model. En allen zijn ze voorzien van de innovatieve Ascaso T-technologie voor de beste prestaties. In dit artikel lichten we de verschillende modellen uit: Ascaso Barista T One, Ascaso Barista T Plus, Ascaso Big Dream T One en Ascaso Big Dream T Plus. Zo kun je straks de juiste keuze maken!

Ascaso Technologie T

Als eerste wat meer informatie over de nieuwste technologie van Ascaso: Technology T. Alle professionele espressomachines beschikken over deze nieuwste innovatie. Maar wat houdt het precies in? We zetten de belangrijkste kenmerken op een rij:

  • Multi-groep technologie met PID-regeling: alle espressomachines beschikken over een uitzonderlijke thermische stabiliteit. Tevens zijn ze voorzien van een aparte, grote boiler met hoge stoomproductie. 
  • Schone espresso: door de roestvrijstalen componenten worden er zo min mogelijk metalen afgegeven. Het resultaat? Een pure espresso met onvervuilde smaak.
  • Vers aangevoerd water: met technologie T is het gebruik van stilstaand water dat continu wordt opgewarmd verleden tijd. In plaats daarvan kun je genieten van vers én gefilterd water, rechtstreeks uit de waterleiding. 
  • Energie-efficiëntie: de technologie zorgt voor een zeer indrukwekkende energiebesparing van maar liefst 50% vergeleken met traditionele machines. En ten opzichte van andere multi-boiler machines voor een reductie van 25%. 

Ascaso Barista T

De professionele lijn van Ascaso bestaat uit twee verschillende series: de Barista T One en Barista T Plus. Beide zijn ze verkrijgbaar in het zwart en wit. Met houten elementen of zonder. Tevens is de Barista T Plus ook verkrijgbaar in een compacte 2-groeps formaat. Ideaal voor als je niet zoveel ruimte hebt, maar toch wilt genieten van de professionele prestaties. De T One heeft deze compacte versie niet. 

Beide series lijken erg veel op elkaar. Zo zijn de afmetingen identiek, met als uitzondering natuurlijk het compacte T Plus model. Ook het vermogen, gewicht, capaciteit en andere belangrijke functies en innovaties zijn bijna identiek aan elkaar. Maar gezien het prijsverschil moeten er toch verschillen zijn? Dat klopt! Deze zijn minimaal – net zoals het prijsverschil als je de 2-groeps varianten met elkaar vergelijkt en de 3-groeps met de 3-groeps.  

Verschil Ascaso Barista T One en Barista T Plus

Het grootste verschil tussen de Barista t One en Barista T Plus zit hem in een aantal specificaties. De T Plus beschikt standaard over een aantal extra elementen, bij de T One zijn deze optioneel aan de machine toe te voegen. Hieronder hebben we een overzicht van de verschillende specificaties. 

Specificaties

Barista T One 2GR

Barista T One 3GR

Barista T Plus 2GR

Barista T Plus 3GR

Extra verwarmingselement groep 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Isolatie koffiegroep 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Isolatie stoomboiler 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Antispat-systeem 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Veiligheidsschakelaar per groep

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Actieve kopverwarmer 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Houten accessoires 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Verchroomde voeten 

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

APP

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Voedselveilige siliconen filterhouder pakking

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Douchescherm

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Ascaso Big Dream T

Ook de Ascaso Big Dream T bestaat uit twee verschillende series: de Big Dream T One en Big Dream T Plus. Beide modellen zijn verkrijgbaar in een 2-groeps en 3-groeps variant. In de kleuren zwart en wit. Qua kenmerken lijken ze erg veel op elkaar. Beide modellen delen veel vergelijkbare kenmerken zoals dynamische voorverwarming, drukmeters, roterende pomp van roestvrij staal, roestvrijstalen filterhouder voor 1 of 2 kopjes, verwarmingselement van roestvrij staal én nog veel meer. 

Verschil Ascaso Big Dream T One en Big Dream T Plus

Naast de vele overeenkomsten zijn er wel degelijk een aantal verschillen tussen beide espressomachines. De prijsverschillen tussen de Big Dream T Plus en T One zitten hem vooral in de extra specificaties waarover de T Plus beschikt. Deze professionele espressomachines zijn onder andere standaard voorzien van een extra groep verwarmingselement, actieve kopverwarmer, roestvrijstalen tamper en nog meer. Hieronder een compleet overzicht van alle extra’s: 

Specificaties

Big Dream T One 2GR

Big Dream T One 3GR

Big Dream T Plus 2GR

Big Dream T Plus 3GR

APP

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Groep extra verwarmingselement

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Koffiegroepen, stoomboiler en buizen met isolatie

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Stoompijp (Ø12mm). Roestvrij staal dubbele wand

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Actieve kopverwarmer

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Douchescherm

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Silicone filterhouder afdichting

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Verchroomde poten. Grote dikte

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

Roestvrijstalen koffietamper

Optioneel

Optioneel

Ja

Ja

 

Conclusie: de beste keuze voor jou

Alle Ascaso professionele espressomachines zijn voorzien van vele specificaties, de nieuwste innovaties en een stijlvol design. De prijsverschillen komen met name tot stand door:

  • De extra specificaties waarover de Plus varianten beschikken
  • De keuze tussen 2-groeps of 3-groeps 
  • En of je kiest voor houten details of niet

Welke keuze je ook maakt, met Ascaso ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur van je espressomachine. Wil je graag nog wat meer informatie? Wij staan voor je klaar! Kom langs in onze winkel of neem contact op via [email protected] of 050-534 70 86.