Koffiemachines, Onderhoud, JURA, Accessoires

Hoe JURA filterpatronen de koffiekwaliteit beïnvloeden

JURA filterpatronen koffiekwaliteit

JURA filterpatronen zijn onmisbaar voor het creëren van de perfecte kop koffie met een JURA volautomaat koffiemachine. Deze patronen zijn ontworpen om het water te filteren en te zorgen voor een verse, pure smaak van je koffie. Het regelmatig vervangen van de waterfilter is daarom erg belangrijk. Alleen zo behoud je de hoogste kwaliteit van je koffie en voorkom je dat er ongewenste stoffen in terechtkomen. In dit artikel vertellen we je graag meer over het belang van JURA filterpatronen, de verschillende soorten en hoe je ze kunt vervangen. 

Inhoudsopgave

Hoe beïnvloeden JURA filterpatronen de koffiekwaliteit?

De filterpatronen van JURA zijn speciaal ontworpen om onzuiverheden uit het water te filteren. Denk aan stoffen zoals chlorine en calcium. Dit zorgt ervoor dat de smaak van je koffie niet vervuild wordt en de smaakaroma’s behouden blijven. Om aan te tonen hoe belangrijk vers en gefilterd water is: een gemiddelde kop koffie bestaat maar liefst 98 procent uit water. Niet alleen je koffiebonen bepalen de smaak, water speelt ook een grote rol. Bovendien beschermen de JURA waterfilters je volautomaat koffiemachine door te voorkomen dat harde watermineralen zich ophopen in de leidingen en de machine beschadigen. 

Waarom is het regelmatig vervangen van een waterfilter zo belangrijk?

Het regelmatig vervangen van een filterpatroon is om meerdere reden belangrijk:

De patronen verminderen de hoeveelheid onzuiverheden in het water. Het resultaat: een zuivere smaak van je koffie. Als je de patronen niet regelmatig vervangt, krijgen de onzuiverheden weer de kans om de smaak te beïnvloeden.

Filterpatronen beschermen je JURA koffiemachine tegen aanslag in de leidingen. Als je het patroon niet regelmatig vervangt dan gaan de schadelijke stoffen zich ophopen in de leidingen. Dit kan leiden tot een vermindering van de prestaties van je machine en zelfs tot beschadigingen. 

Door het regelmatig vervangen van de waterfilters zorg je ervoor dat schadelijke stoffen je kop koffie niet bereiken. Dit is natuurlijk veel beter voor je gezondheid. 

Deze klinkt misschien een beetje gek, maar door regelmatig de patronen te vervangen, kun je uiteindelijk kosten besparen. Je loopt immers niet de kans dat je jouw koffiemachine beschadigt en hem moet laten repareren. Tevens leidt het tot een langere levensduur en prestaties van je machine. 

Verschillende soorten JURA filterpatronen

Er zijn verschillende soorten JURA waterfilters beschikbaar. De specificaties van de patronen kunnen variëren en welke geschikt is voor jouw JURA koffiemachine staat aangegeven bij het product zelf. 

Hoe waterfilters in JURA koffiemachine vervangen?

Het vervangen van filterpatronen in JURA volautomaten varieert en is afhankelijk van het specifieke model. De specifieke stappen die je moet doorlopen om de patroon te vervangen staat altijd in de gebruikershandleiding. Om je een algemene richtlijn te geven:

  1. Zet de machine uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Open het waterreservoir en verwijder de filterpatroon uit de houder.
  3. Verwijder de nieuwe filterpatroon uit de verpakking en plaats deze in de houder.
  4. Zorg ervoor dat de filterpatroon goed is vergrendeld en controleer of er geen waterlekkage is.
  5. Vul het waterreservoir met vers water en sluit het deksel.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de machine aan.
  7. Laat enkele koppen koffie zetten om eventuele resten van de oude filterpatroon te verwijderen.

Conclusie

Het mag na het lezen van dit artikel duidelijk zijn dat het gebruik van kwalitatieve filterpatronen van groot belang is voor een optimale koffie ervaring. JURA waterfilters zorgen ervoor dat het water geen schadelijke stoffen meer bevat en altijd vers is. Dit beïnvloedt voor een groot deel de smaak van je koffie, want zoals eerder vermeld: koffie bestaat voor 98% uit water. Door te investeren in kwalitatieve filterpatronen kun je niet alleen dagelijks genieten van verse koffie, je verlengt ook de levensduur van je volautomaat en voorkomt beschadigingen. 

Kom je er na het lezen van dit artikel nog niet uit met het kiezen van de juiste waterfilter? Geen probleem! Wij helpen je graag. Je kunt altijd contact opnemen met [email protected] of 050-534 70 86. Of kom gezellig langs in onze winkel in Haren (GN). De koffie staat klaar!