Koffiemachines

De beste volautomaat koffiemachine: JURA vs NIVONA

jura vs nivona

In het verleden kwamen beide merken als testwinnaar uit de bus. Met toen zelfs bepaalde identieke technieken. Maar hoe zit dat nu tussen JURA vs Nivona? In de tussentijd zijn de twee merken qua uiterlijk totaal verschillend, maar vallen wel in een vergelijkbare prijsklasse van volautomatische koffiemachines. Alleen met beide hun eigen kwaliteiten. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke kwaliteiten van elk merk voor je op een rij. 

Over JURA koffiemachines

Het Zwitserse merk JURA is al jaren gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige volautomatische koffiemachines. Sterker nog, toen zij begonnen met het produceren van deze machines in 1986, waren ze één van de eerste op de markt. Sindsdien staat JURA bekend om haar innovatieve technologieën en hoogwaardige koffiemachines – voor elke prijscategorie. Met oog voor bedieningscomfort, duurzaamheid, eco-intelligentie en wereldwijde optimale service. 

De bekendste technieken anno 2024 zijn:

JURA waarborgt de kwaliteit van de volautomaten door zelf veel van hun onderdelen te produceren. Het gebruik van alleen hoogwaardige materialen maakt iedere machine betrouwbaar en duurzaam. Na al die jaren blijven ze innoveren en streven naar de allerbeste koffie-ervaring, 

Over NIVONA koffiemachines

NIVONA specialiseert zich net als JURA in de productie van hoogwaardige volautomatische koffiemachines. Het Duitse bedrijf produceert sinds 2005 koffiemachines – en is ten opzichte van JURA nog relatief jong. Onder het nom “Geen enkele koffieautomaat kan de vaardigheden van een goede barista vervangen. Maar hij kan wel de kennis van een zeer goede barista hebben.” produceert het merk kwalitatief hoogstaande koffiemachines. 

De bekendste technieken anno 2024 zijn:

Bij NIVONA staat duurzaamheid tevens hoog in het vaandel. Het productieproces is energiezuinig en milieuvriendelijk ontwikkeld. Daarnaast streven ze naar een ultieme koffie-ervaring door de focus te leggen op gebruiksgemak en hoogwaardige kwaliteit. Zo laten ze bijvoorbeeld koffie experts meekijken om hun feedback vervolgens in hun producten te verwerken. 

JURA vs NIVONA

Hoe doen beide merken het vergeleken met elkaar? Wel, of het nu gaat om een koffiemachine van JURA of NIVONA. Beide merken zijn marktleider als het gaat om hoogwaardige, volautomatische koffiemachines. Ze focussen zich beide op gebruiksgemak en innovaties – de één alleen iets meer dan de ander. Daarnaast is het assortiment van JURA uitgebreider. De machines van NIVONA over het algemeen net weer wat goedkoper.  

Focus op gebruikersgemak

Zowel NIVONA als JURA richten zich op gebruiksgemak en instinctief gebruik van een volautomaat. De focus ligt hier voor NIVONA alleen wat meer op. Hun prioriteit is om ervoor te zorgen dat consumenten snel vertrouwd raken met een koffiemachine. Denk bijvoorbeeld aan het Aroma Balance Systeem, dat ervoor zorgt dat je ook zonder barista-skills heerlijke koffie kunt zetten. Ze focussen zich iets minder op het ontwikkelen van nieuwe technieken – in vergelijking met JURA. Dat wil niet zeggen dat de technieken niet van hoogstaande kwaliteit zijn, integendeel zelfs. 

Voortdurend nieuwe innovaties

Bij JURA staat gebruiksgemak op een gedeelde eerste plek, samen met het ontwikkelen van nieuwe technieken. JURA is een ster in het ontwikkelen van de nieuwste technologieën en zijn echt een voorloper in de koffiewereld. Alle koffiemachines van het merk zijn altijd voorzien van de nieuwste technieken. Denk aan de Product Recognising Grinder die zorgt voor een perfecte maalgraad of de diverse bereidingstechnieken voor ultiem koffiegenot. Al deze innovaties zorgen ook voor een gebruiksvriendelijke koffiemachine. 

Onderhoudsvriendelijke koffiemachines

Nog een sterke overeenkomst tussen beide merken zijn hun reinigingsprogramma’s. Beide voorzien hun apparaten van ingebouwde reinigingsprogramma’s voor een langere levensduur en constante kwaliteit van de koffie. JURA gebruikt hier onder andere de Vacuüm Clean Technologie voor en het Intelligente Watersysteem. NIVONA levert alle koffiemachines standaard met een waterfilter. Beide volautomaten zijn ook voorzien van een ingebouwde ontkalkingsprogramma. 

Conclusie: JURA vs NIVONA

Welke machine past uiteindelijk het beste bij jouw wensen? Die vraag kunnen we helaas niet beantwoorden zonder dat we jouw wensen weten. Voordat je een keuze maakt is het goed om je wensenlijstje inzichtelijk te hebben.

Vind je het belangrijk dat je koffiemachine beschikt over de nieuwste technieken? Kies dan voor een JURA. Ga je liever voor een wat eenvoudige volautomaat, dan is NIVONA wellicht een betere keuze.

Aan de kwaliteit, gebruiksgemak en uitstraling van beide merken zal het in elk geval niet liggen. Welke keuze je ook maakt, beide zorgen voor een ultieme koffie ervaring. 

Kun je nog wel wat hulp gebruiken? Wij staan voor je klaar in onze winkel in Haren (GR) of telefonisch via 050-534 70 86