Koffiemachines, JURA, Koffie op het werk

JURA WE6 vs WE8

jura we6 vs we8

De JURA WE6 vs WE8: in basis twee vergelijkbare volautomaat koffiemachines uit de JURA professional lijn. Ze zijn beiden zeer geschikt voor kleine bedrijven die ongeveer 30 koppen koffiespecialiteiten per dag zetten. De WE6 kun je zien als het kleine broertje van de WE8, deze heeft net wat minder functies. Deze verschillen zie je weer terug in de prijs, want beide koffiemachines verschillen ongeveer €400 met elkaar. Reden genoeg om beide volautomaten dus eens goed met elkaar te vergelijken. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze maken. 

JURA koffiemachines voor bedrijven 

De WE6 en WE8 zijn beide twee volautomaten uit de JURA professional lijn. Een lijn speciaal voor organisaties die willen genieten van heerlijke koffiespecialiteiten en gaan voor kwaliteit. De professionele lijn bestaat ongeveer uit 8 verschillende koffiemachines. Voor elke omvang is een geschikte machine gemaakt: de WE serie voor kleine bedrijven, de X serie voor middelgrote bedrijven en de GIGA X voor grote bedrijven. 

Overeenkomsten JURA WE6 en WE8

Beide volautomaat koffiemachines zijn dus afkomstig uit de professionele lijn van JURA voor bedrijven. De machines kunnen met gemak ongeveer 30 koffiespecialiteiten zetten, zonder het water- of bonenreservoir bij te hoeven vullen. Laat staan het koffieresidubak te legen. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor kleine organisaties als ateliers, kantoren, werkplaatsen of winkels. Maar beide machines zijn ook zeer geschikt voor de veeleisende thuisgebruiker. 

In basis lijken de twee professionele koffiemachines heel erg op elkaar. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functies. Zo beschikken beide machines over de nieuwste technologieën en innovaties van JURA. We zetten de belangrijkste voor je op een rij. 

JURA WE6 vs WE8: de verschillen

De WE6 kun je zien als het kleine broertje van de WE8. Dit verschil kun je duidelijk terug zien in de prijs, maar qua functies verschillen ze ook wel degelijk van elkaar. In onderstaand overzicht vergelijken we beide volautomaten met elkaar, zodat je in één overzicht de verschillen kunt zien. 

JURA WE6

Gespecialiseerd in zwarte koffie & geschikt voor kleine organisaties die gemiddeld 30 kopjes koffie per dag zetten.

WE6 Piano Black (Modernste technologien)
 • In totaal 8 koffiespecialiteiten: ristretto, 2x ristretto, espresso, 2x espresso, koffie, 2x koffie, heet water en koffie speciaal.
 • Geen mogelijkheid om melkspecialiteiten mee te bereiden. 
 • In hoogte verstelbare koffie uitloop van 65 -111 mm,
 • In hoogte verstelbare heetwateruitloop van 65-111 mm.
 • Beschikbaar in de kleur Piano Black.
 • Prijs vanaf € 1.490

Snelheid koffiemachine

Functie

Snelheid

2 koffie

1 min.

2 espresso

45 sec.

2 ristretto

30 sec.

Heet water (200 ml)

45 sec.

JURA WE8

Zet zowel koffie als melkspecialiteiten & geschikt voor kleine organisaties die gemiddeld 30 kopjes koffie per dag zetten.

WE8 Dark Inox
 • In totaal 16 koffiespecialiteiten, waaronder: ristretto, espresso, koffie, cappuccino, latte macchiato, flat white, heet water & water voor groene thee.
 • Geschikt voor koffie- en melkspecialiteiten. 
 • In hoogte verstelbare koffie uitloop van 65 -111 mm & cappuccino uitloop van 107 – 153 mm.
 • In hoogte verstelbare heetwateruitloop van 107 – 157 mm.
 • Beschikbaar in de kleuren Dark Inox en Chroom.
 • Prijs vanaf € 1.890

Snelheid koffiemachine

Functie

Snelheid

1 latte macchiato

1 min. 26 sec.

1 cappuccino

56 sec.

2 koffie

1 min.

2 espresso

45 sec.

2 ristretto

30 sec.

Heet water (200 ml)

45 sec.

JURA WE6 en WE8 leasen

Het is mogelijk om een proefplaatsing aan te vragen van de JURA WE6 of WE8. Handig voor als je nog tussen beide koffiemachines twijfelt en wilt kijken welke het beste bij de organisatie past. Ook kun je beide volautomaten leasen. Wanneer je voor deze optie kiest krijg je een totaalpakket inclusief onderhoudskosten. Zo hoef je je hier geen zorgen over te maken en blijft de machine altijd goed onderhouden. Een zeer aantrekkelijk mogelijkheid als je: 

 • Kwaliteit voorop stelt en gaat voor het allerbeste
 • Het onderhoud van de machine eenvoudig moet zijn en je bij vragen altijd bij iemand terecht kunt
 • Eventuele storingen binnen één dag opgelost wilt hebben

Daarnaast kun je ook al je koffie, thee en andere drinkbehoeften bij De Koffie Winkel bestellen. We richten de gehele koffieplek geheel naar wens in met de juiste machine(s) en accessoires. Neem voor meer informatie contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat het beste bij de organisatie past.

Conclusie

De JURA WE6 en WE8 zijn beide twee volautomaat koffiemachines die zeer geschikt zijn voor kleine bedrijven of de veeleisende thuisgebruiker. Ze lijken veel op elkaar, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua functies en capaciteit. 

Het belangrijkste verschil is dat de WE6 gespecialiseerd is in zwarte koffie. Met deze machine is het dus niet mogelijk om melkspecialiteiten te bereiden. Met de WE8 is dit wel mogelijk. Een belangrijke keuze die je dus moet afwegen: wil ik wel of geen melkspecialiteiten aanbieden binnen mijn organisatie. En misschien nog wel belangrijker, is mij dit verschil €400 waard? Aan jou de keuze, maar wat ons betreft is dit het zeker waard. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *