Klachten

Een klacht over (een) product(en) of een bestelling kun je melden via het contactformulier of bel ons, tel. 050 – 534 70 86 (werkdagen van 10.00 – 17.30 uur). Neem je contact op via het contactformulier, vul dan je telefoonnummer in waarop je overdag bereikbaar bent, dan nemen we contact met je op en lossen we het samen op. Het terugsturen van artikelen, naar aanleiding van een klacht, kan na autorisatie van onze klantenservice. Je ontvangt dan een antwoordnummer voor het gratis terug sturen van de artikelen.

Een klacht over bijvoorbeeld onze website, een betaling of onze service kun je via e-mai [email protected] of via het contactformulier melden. We streven ernaar om binnen 3 werkdagen te reageren.
 

Verkeerd product ontvangen

We gaan heel zorgvuldig te werk, maar natuurlijk kan het voorkomen dat er een keer een fout wordt gemaakt door ons. Heb je een verkeerd artikel ontvangen, laat ons dit dan weten via het contactformulier of bel ons, tel. 050 – 534 70 86 (werkdagen van 10.00 – 17.30 uur). 
 

Terugsturen

Stuur in ieder geval een product niet meteen retour. Het pakketje kan zoekraken of misschien kunnen wij aan de buitenkant niet zien wat de bedoeling is. Neem dus altijd even contact op met onze klantenservice via het contactformulier.
 

Klacht over je klachtbehandeling

We zijn aangesloten bij Stichting Webshop Keurmerk. Zij waken streng over het gedrag van de leden. Ben je niet tevreden over onze klachtbehandeling dan kun je bij Stichting Webshop Keurmerk een klacht aanmelden.