Service & Onderhoud

Met een JURA volautomatisch koffiezetapparaat heb je gekozen voor gebruiksgemak, kwaliteit en duurzaamheid. Naast de modernste elektronica is de koffiemachine ook voorzien van een mechanisch gedeelte. Daarom heeft je JURA geregeld onderhoud nodig die goed thuis is te doen. Wanneer het display aangeeft: APPARAAT REINIGEN, APPARAAT VERKALKT of FILTER WISSELEN dan volg je de gebruikshandleiding stap voor stap.

Helpdesk

Op het moment dat je JURA niet meer naar wens functioneert, neem dan telefonisch contact met ons op 050-5347086. Veel problemen zijn eenvoudig met behulp van onze deskundige medewerkers op te lossen. 

Gratis leenmachine

Als deze telefonische ondersteuning niet voldoende blijkt te zijn en de JURA nog steeds niet naar behoren functioneert, breng dan je JURA bij ons langs in de winkel, zodat deze door de JURA Service Factory of door onze eigen Service-partner kan worden geserviced ( keuze is aan ons- afhankelijk van de actuele doorlooptijd bij één van de beide diensten). 

Ter overbrugging krijg je van ons gratis een leenmachine mee, omdat wij vinden dat je in de tussenliggende periode ook op de lekkerste manier koffie dient te zetten! 

Met een JURA volautomatisch koffiezetapparaat kies je voor gebruiksgemak, kwaliteit en duurzaamheid. Naast de modernste elektronica is de machine ook voorzien van een mechanisch gedeelte. Daarom heeft iedere JURA onderhoud en service nodig. Zo geniet je jarenlang, iedere dag van een perfect kopje koffie, espresso of cappuccino.

JURA denkt voor je na
De geavanceerde elektronica vertelt je via de display op de machine (in tekst of duidelijke symbolen) wanneer klein onderhoud zoals een reinigings- of ontkalkingsbeurt of het wisselen van het Claris waterfilter nodig is.

Geen bericht is goed bericht
Zolang de display geen onderhoudsmelding weergeeft maar gewoon berichten als APPARAAT SPOELEN, KOFFIE GEREED etc. hoef je niets anders te doen dan te zorgen dat het water- en bonenreservoir gevuld is. Met een druk op de knop kun je van je favoriete koffie genieten.

Welk onderhoud kun je zelf uitvoeren?
Wanneer je in de display leest: APPARAAT REINIGEN, APPARAAT VERKALKT of FILTER WISSELEN dan wijst de gebruikshandleiding je stap voor stap de weg.

Wanneer en hoe kun je een preventieve onderhoudsbeurt laten uitvoeren?
Zolang de machine goed functioneert en de koffiekwaliteit voldoet aan je normen hoeft de machine geen onderhoudsbeurt te krijgen. Wil je echter preventief een onderhoudsbeurt uit laten voeren dan adviseren wij daar na 3-5 jaar jaar (afhankelijk van het gebruik) opdracht voor te geven. Je kunt tijdens kantooruren rechtstreeks contact opnemen met ons op 050-5347086. Een onderhoudsbeurt valt niet binnen de standaard garantievoorwaarden.

Problemen en/of storingen
Als je koffiemachine niet naar wens functioneert, kun je telefonisch contact opnemen 050-5347086 met onze deskundige medewerkers. Veel problemen zijn eenvoudig door inschakeling van de Helpdesk op te lossen.

Veel gestelde vragen

1. Waarom is onderhoud noodzakelijk (belangrijk)?
2. Wanneer heeft mijn JURA koffiemachine onderhoud nodig?
3. Hoe weet ik hoeveel handelingen mijn machine heeft verricht?
4. Zijn er koffiemachines die geen onderhoud nodig hebben?
5. Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren?
6. Wat houdt een onderhoudsbeurt precies in?
7. Je kiest voor een Onderhoudsbeurt.

1. Waarom is onderhoud noodzakelijk (belangrijk)?
Door de jaren heen vindt aan het mechanische gedeelte normale gebruiksslijtage plaats. Kalk en koffievetten laten tevens hun sporen achter in de loop der jaren. De machine moet daarom gereinigd worden om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Met de keuze voor een volautomatische koffie- en espressomachine kies je voor bedieningsgemak: ingewikkelde handelingen (als het uitnemen/vervangen van onderdelen) behoren dan ook niet tot je favoriete bezigheden. Gewoon het volgen van de instructies op de display is wat de moderne gebruiker van een JURA mag verwachten. Het uitvoeren van een onderhoudsbeurt is in de vertrouwde handen van een specialist.

2. Wanneer heeft mijn JURA koffiemachine onderhoud nodig?
Een standaard richtlijn (bij gemiddeld huishoudelijk gebruik) is iedere 3 – 5 jaar een onderhoudsbeurt. Wanneer het uitvoeren van de reinigingsbeurt problemen oplevert, de display een storing meldt of als de koffiekwaliteit achteruit gaat, kan een onderhoudsbeurt nodig zijn. Wanneer je koffiemachine naar behoren functioneert, is onderhoud niet nodig echter kunt u naar wens een preventieve onderhoudsbeurt laten uitvoeren.

3. Hoe weet ik hoeveel handelingen mijn machine heeft verricht?
Wanneer je koffiemachine voorzien is van een tekstdisplay kun je heel gemakkelijk de tellerstand aflezen.

4. Zijn er koffiemachines die geen onderhoud nodig hebben?
NEE, iedere volautomatische koffie- en espressomachine heeft onderhoud nodig. Bij alle machines komen water en koffie in aanraking met delen die niet zonder onderhoud kunnen. Er vindt een zekere mate van normale gebruiksslijtage plaats en daarom is regelmatig onderhoud of inspectie van deze delen noodzakelijk.

5. Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren?
Het kleine onderhoud (reinigen, ontkalken, filters wisselen) kun je heel eenvoudig zelf uitvoeren door de aanwijzingen op de display te volgen.
Tip! : ga je de koffiemachine langere tijd niet gebruiken, bijvoorbeeld bij vakantie, voer dan vooraf een extra reinigingsbeurt uit en leeg het systeem volgens de gebruiksaanwijzing.

6. Wat houdt een onderhoudsbeurt precies in?
Met behulp van een geautomatiseerd diagnosesysteem kunnen we exact het gebruik en de staat van onderhoud van je koffiemachine bepalen. Aan de hand van deze  statistische gegevens wordt bepaald welke onderdelen getest, gereinigd, afgesteld of eventueel (preventief) vervangen dienen te worden. De machine wordt uitgebreid op werking getest. Zo’n uitgebreide onderhoudsbeurt verlengt dus de levensduur van je kostbare bezit.

7. U kiest voor een Onderhoudsbeurt.
Wanneer je ervoor kiest onderhoud  te laten plegen op je JURA koffiemachine is het handig om de originele verpakking (inclusief de schuimplaten) te transporteren naar ons. Wanneer je de machine bij ons brengt in Haren krijg je van ons GRATIS een leen-koffiemachine mee gedurende de periode dat je de koffiemachine moet missen. (Wij vinden dat je in de tussenliggende periode ook op de lekkerste manier koffie dient te zetten).  De machine wordt daarna in een transportbox naar JURA Service Factory of naar onze eigen Service Partner gedaan voor Onderhoud/Service , de keuze is aan ons, afhankelijk van de doorlooptijd bij één van de diensten, deze periode duurt doorgaans een 8 – 21 werkdagen. Na Onderhoud/Service heeft u weer 1 jaar volledige garantie op uw machine. De kosten van een Service/Onderhoudsbeurt worden van te voren met u doorgenomen en ondertekend met elkaar, afhankelijk in welke klasse uw machine valt (3 klassen).