Ruilen & retourneren (herroepen)

Een artikel dat je gekocht hebt via onze webwinkel, kopen op afstand; bij kopen op afstand ben jij en wij op geen enkel moment bij elkaar in de buurt. Koop je een product op afstand? In de wet staat dat je dan veertien dagen bedenktijd krijgt. Je kunt het product dan thuis bekijken en bedenken of het product echt is wat je wilt hebben. Je kunt binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden, retourneren. Deze termijn gaat in op de eerstvolgende dag nadat je het artikel hebt ontvangen. 

Neem contact op

Neem contact op met De Koffie Winkel klantenservice via het contactformulier (dit heeft onze voorkeur) of telefonisch, tel. +31 (0)50 5347086 (werkdagen van 10.00 – 17.30 uur). Je ontvangt altijd een ontvangstbevestiging per mail en we zorgen voor een correcte afhandeling. Wil je gebruik maken van het officiele herroepingsrecht, vul dan het herroepingsformulier in. 

Retourzending

We verzoeken je nadrukkelijk om het retour(product) deugdelijk te verpakken. Sluit bij een retourzending (een kopie van) de factuur bij. Retourzendingen zijn voor kosten en risico van de verzender. Vraag daarom op het postagentschap altijd om het Track&Trace nummer.

Voor zendingen die op de juiste wijze zijn geretourneerd komt de betalingsverplichting van de gekochte product(en) te vervallen en wordt het door jouw betaalde bedrag teruggestort. Hiervoor is het noodzakelijk dat we je rekeningnummer hebben. Schrijf dit daarom op de (kopie van de) factuur. Natuurlijk storten we het bedrag zo spoedig mogelijk terug, maar in ieder geval binnen 14 dagen na het versturen van de retournering. Als we binnen 14 dagen je retour nog niet ontvangen hebben zullen we de betaling opschorten en je om een geldige Track&Trace verzoeken. 

Schade aan product

Indien het retour(product) schade heeft opgelopen kunnen we dit in rekening brengen.