
Veelgestelde vragen
Heb je onderhoudsvragen over de JURA machine? Neem een kijkje op deze pagina, hier staat stapsgewijs alles uitgelegd. Vragen over de melkschuimer, over het ontkalkingsprogramma, reinigingsprograma, verschillende error meldingen, noem maar op! Wanneer je op de vragen klikt, vouwt het antwoord zich vanzelf open.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
De melk spettert
Aanleiding 1.1
Wanneer de melk teveel wordt verhit, gaat de melk koken. De verhoudingen zijn verstoord van lucht/stoom/melk.
Oplossing 1.1
Controleer de toevoer van melk vanaf de melkbeker. (Kijk naar het slangetje/ stijgbuisje)
Aanleiding 1.2
Verwijder de melkschuimer (cappuccinatore) en controleer vervolgens de stoomafgifte.
Oplossing 1.2
Het probleem kan worden opgelost door middel van het ontkalken van de machine. Helpt dit niet? Dan moet de machine nagekeken worden. Kom bij ons langs of neem telefonisch contact op: 050 – 534 70 86.
Vraag 2.
De koffiemachine zuigt weinig tot geen melk aan.
Aanleiding 2.
De melktoevoer is verstopt of de onderdelen zijn niet goed met elkaar aangesloten.
Oplossing 2.1
Cappuccinatore zit niet goed in elkaar. Wanneer dit het geval is kun je het beste opnieuw de cappuccinatore uit- en in elkaar zetten. Ook kan het zijn dat de cappuccinatore is open geprikt en hierdoor er teveel lucht doorheen komt. Dan is het nodig om de cappuccinatore te vervangen.
Oplossing 2.2
Draaiknop melk (Profi) of knop (Easy) zit niet goed in het huis of is vervuild. Oplossing: Trek de knop eruit, maak het schoon en plaats het weer correct terug.
Oplossing 2.3
Controleer de toevoer van melk vanaf de melkbeker (slangetjes/stijgbuisjes).
Vraag 3.
Melkschuim is koud/lauw.
Aanleiding 3.
Er komt te weinig lucht bij de melk en stoom omdat de airsuction verstopt is of de cappuccinatore vervuild.
Oplossing 3.
Doorspoelen is niet voldoende, cappucinatore dient volgens instructie gereinigd en gemonteerd te worden.
Vraag 4.
Melk verzuurt snel.
Aanleiding 4.
De bacteriën infecteren de vers gevulde melk, waardoor de melk dus zuur wordt.
Oplossing 4.
Oplossing: melkbeker afwassen met heet water en afwassen met de cappucleaner. Vergeet ook niet de Slangen hiermee door te spoelen.
Vraag 5.
De stijgbuis valt uit de deksel van de thermo melkbekerRVS.
Aanleiding 5.1
Siliconen connector (transparant) kan verkeerd geplaatst zijn.
Oplossing 5.1
De zwarte connector is voor slangnippels en transparante is voor de stijgbuis. Dus doe eerst connector in de deksel en vervolgens daarna de stijgbuis in de deksel.
Aanleiding 5.2
Of de silliconen connector (transparant) is versleten.
Oplossing 5.2
Oplossing: Connector vervangen.

Dagelijks onderhoud
Voor een goede melkschuimer is erg veel onderhoud nodig, daarbij kun je kiezen om bij ons een schoonmmaakset te kopen. Voor alle vragen over de melkschuimer kun je deze pagina bekijken. Aan de hand van de diverse melkschuimers en met behulp van o.a. 3 kleine borsteltjes proberen we je zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat je moet doen en wanneer je dit moet doen. Zodat de kwaliteit van je melk stabiel blijft.
Hoe werkt een melkschuimer?
De melkschuimer werkt volgens het ‘venturi’ principe. Dit houdt in dat door de snelheid waarmee stoom uit de stoomsproeier komt, er vacuüm wordt gezogen, wat in verbinding staat met lucht en melk. Beide worden gelijktijdig aangezogen. Als één van beide wordt geblokkeerd door vervuiling, zal er van de ander meer worden aangezogen om het vacuüm op te lossen.
Wanneer het luchtaanzuigventiel of het schoorsteentje vuil of verstopt is, wordt er veel melk aangezogen. Wanneer één van beide gescheurd is, zal er geen melk worden aangezogen. Dit komt doordat het vacuüm al is opgelost met lucht.



Temperatuur van melk
Wanneer de melk kookt (70 graden) verbreken vetten en eiwitten de verbinding en kan er geen schuim blijven staan. Dat moet worden voorkomen. De stoom uit de machine zorgt voor de temperatuur. De lucht die aangezogen wordt via het luchtaanzuigventiel zorgt voor de structuur van schuim en melk.
Aan de slag…
Wanneer je de melkschuimer wilt gaan reinigen, kun je het beste de machine uitzetten. Zo is er geen kans om stoom of heet water over je handen te krijgen wanneer je werkt met de melkschuimer en de onderdelen ervan. Vergeet niet dat ook de stoompijp nog heet kan zijn wanneer je die net hebt gebruikt. Alle onderdelen zouden met de hand los gemaakt moeten kunnen worden. Als dit NIET het geval is, gebruik dan ook geen gereedschap! Je forceert en beschadigt hier mogelijk onderdelen mee.
De verschillende melkschuimers
Er zijn verschillende JURA cappuccinatores (melkschuimers) met dezelfde functie: van koude melk naar hete, opgeschuimde melk door middel van stoom uit de machine. Ook heb je cappuccinatores met een draaiknop waarmee je de lucht en melkhoeveelheid kunt beïnvloeden. Hierdoor wijzigt de temperatuur van de opgeschuimde melk. Deze melkschuimers vallen onder de Profi cappuccinatores. Alle andere vallen onder de Easy cappuccinatores.
Hoe de melkschuimer uit of van de machine te halen?
Externe melkschuimers zijn middels een verchroomd stoompijpje dat uit het front steekt verbonden aan de machine.
- Draai de stoomsproeier (zwart) met de klok mee van de stoompijp/uitloop
- Ondersteun de stoompijp/uitloop met de ene hand en trek de melkschuimer er met de andere hand af
- Maak de schroefdraad van de stoompijp schoon
Voor interne melkschuimers:
- Ontgrendel de kop van de uitloop
- Trek de uitloop naar beneden
- Druk de melkschuimer uit de kop
- Het losmaken van de stoomproeier is hier lastig aangezien deze in de kop achterblijft en met gereedschap gedemonteerd dient te worden.
Vervanging complete interne melkschuimer
- Trek het lucht aanzuigventiel naar boven uit de ‘schoorsteen’ (rechtop staande gedeelte)
- Indien aanwezig: verchroomde schaalverdeling van het menghuis halen
- De verchroomde uitloop van de melkschuimer halen
- De in de verchroomde uitloop aanwezige zwart kunstof inhoud eruit drukken met stomp voorwerp
Met de lange dunne borstel maak je de melkslang schoon. Pas in dit geval eerst een nieuw stuk slang toe zodat je schoon begint. Gebruik de kleine korte borstel voor de ‘schoorsteen’ en de ingang waar de aanzuignippel in gaat. Gebruik de korte grotere borstel om de opening waar de stoomsproeier in gaat en de melk uitkomt te reinigen.
Onderdelen melkreinigingset
Onderdelen:
- Jura melkreinigingscontainer
- 1 meter cappuccino aanzuigslang
- Nieuw lucht aanzuigventiel (airsuction)
- Set cappuccinoborstels (2)
- Fles Jura cappuccinocleaner 100 ml (desinfecterend)
- Slangborstel (extra lang voor in de melkslang)
- 2 Jura nippels t.b.v. melkslang (nieuwe uitvoering)
De melkreinigingscontainer is ontworpen voor de machines met de melkschuimer in de uitloop. Jura Ena Micro 9, Impressa A-serie, Jura E-serie. Voor andere type machines kan de container onder de cappuccino uitloop geplaatst worden.



Veel gestelde vragen
De stoomdruk valt weg, wat nu?
Als de stoomdruk wegvalt wordt niet al het water, dat wordt opgepompt naar het element, gebruikt. Een deel van het water loopt de lekbak in. Dat komt door kalk of vuilafzetting. Ontkalken via het ontkalkingsprogramma kan hier goed helpen.
Hoe kan ik ontkalken als ik filters gebruik?
Daar zit vaak het probleem, dus haal de waterfilter uit de watertank. Vervolgens zet je in het programma van de machine filter op ‘NEE’ en dan het ontkalken opstarten. Volg de instructies van de display letterlijk op en GEEN water bijvullen tijdens het ontkalken als de machine er NIET om vraagt.
Hoe kan het dat mijn melk spettert?
De melk is aan het koken wanneer de melk spettert. Er wordt dus geen schuim opgebouwd. Dit komt doordat er te weinig melk in de melkschuimer komt. Vervang het luchtaanzuigventiel en controleer op een eventueel aanwezige draaiknop goed in het menghuis is gedrukt. Controleer bij gebruik van een melkbeker ook of deze goed in elkaar is gezet.
Zure melk
De melkbeker/houder is geinfecteerd met bacteriën. Was deze af met de cappuccinatorereiniger en spoel deze goed na. De verhoudingen staan op de verpakking.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1
Display geeft GEEN bijzondere meldingen of tekens aan.
Aanleiding 1.
Probleem doet zich alleen voor bij het zetten van koffie met melkschuim.
Oplossing 1.1
De cappuccinatore is vervuild of zelfs verstop geraakt. Alleen doorspoelen is niet meer voldoende. Cappuccinatore dient volgens de instructie gedemonteerd, gereinigd en gemonteerd te worden.
Oplossing 1.2
De molen kan fijner worden gesteld.
Oplossing 1.3
Je kunt de tempeartuur van alle producten in het programmamenu op ‘hoog’ zetten.
Oplossing 2.1
Gebruik verse koffie. Vul de koffiemachine met een juiste hoeveelheid bonen waarvan je verwacht ze binnen 2/3 dagen op te maken. Hiermee voorkom je dat de bonen ‘oud’ worden.
Oplossing 2.2
Maalschijven dienen vervangen te worden.
Oplossing 2.3
Vantevoren de koffiekopjes verwarmen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een koppenwarmer.
Oplossing 2.4
Wanneer al deze opties niet werken, kunt u altijd ons telefonisch bereiken van ma t/m za 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
LET OP: Zorg er ten eerste voor dat u de ontkalkingsvloeistof altijd in een LEGE watertank doet.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Er staat in de display apparaat ontkalkt of er staat A.U.B. wachten.
Aanleiding 1.
Er is meer water gevuld dan nodig. Er hoeft slechts 0,6L ontkalkingsoplossing gebruikt te worden. Iedere 0,1L meer is 10 minuten extra ontkalkingstijd.
Oplossing 1.
Watertank erbij pakken, spoelen en vullen met vers water. Voordat je de watertank terugplaatst, wachten tot daar een melding van komt. Vervolgens kun je na het terugplaatsen de display meldingen opvolgen. Het programma gaat verder met naspoelen van vers water.
Aanleiding 2.
Je vult tijdens het proces water bij terwijl de machine daar niet om vraagt.
Oplossing 2.
Stoppen met bijvullen en verder gaan zoals beschreven staat bij de oplossing hierboven.
Aanleiding 3
Er kan een kastje van het watervulsysteem aan het apparaat (grijs kastje in de watertank) hangen.
Oplossing 3
Je haalt het kastje omhoog van de watertank en je gaat veder zoals er beschreven staat bij de eerste oplossing bovenaan.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Er staat in de display: Apparaat reinigen (+ apparaat geeft frequente piep).
Aanleiding 1.
Bij oudere machines is de reinigingstoets te kort (minder dan 3 sec.) ingedrukt gehouden.
Oplossing 1.
Houd de reinigingsknop tenminste 3 seconden ingedrukt totdat de melding ‘lade legen’ wordt aangegeven.
Aanleiding 2.
De machine staat uit.
Oplossing 2.
Schakel de machine in.
Aanleiding 3.
Er staat een andere melding in de display.
Oplossing 3.
Eerst de andere melding oplossen voordat er gereinigd kan worden.
Op basis van het aantal handlingen die de machine telt, wordt ook de melding lade legen weergegeven. Wanneer de lade geleegd wordt bij een uitgeschakelde machine, raakt de machine de tel kwijt. Mogelijk leegt ook iemand de lekbak (water) wél en de residubak (koffieprut) niet.
TIP: Verse koffie is koffie die onlangs gebrand is, maar ook die niet te lang bloot staat aan invloeden van zuurstof en licht. Gebruik een sluitclip om je koffiezak weer netjes af te sluiten en zet deze op een droge plek onder kamertemperatuur weg.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Waarom is de koffie slap?
Aanleiding 1.
Maalgraad te grof.
Oplossing 1.
Terwijl de molen maalt, de maalgraad op een kleiner puntje zetten.
Aanleiding 2.
Bonen zijn oud.
Oplossing 2.
Naarmate de bonen ouder worden verliezen ze aan kracht in aroma en smaak. Om te voorkomen dat je bonen te oud worden, vul je je machine met een hoeveelheid bonen waarvan je denkt dat ze binnen 2/3 dagen op zijn.
Aanleiding 3.
Als de molen een ratelend geluid geeft is deze defect.
Oplossing 3.
De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Aanleiding 4
Maalschijven zijn versleten of beschadigd door water in de molen of een pit/hout/steen tussen de koffiebonen.
Oplossing 4
De machine dient nagekeken te worden. Raadpleeg het telefoonnummer hierboven.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Molen maalt wel maar geen bonen.
Aanleiding 1.
Maalschijven zijn verroest door vocht in de molen.
Oplossing 1.
Maalschijven dienen vervangen te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Er staan geen bijzondere meldingen of tekens.
Aanleiding 1.
Er is geprobeerd te ontkalken terwijl er een waterfilter in de tank zit. Het filter heeft het ontkalkingsmiddel opgenomen en laat dat met kleine beetjes weer los, waardoor er een vieze smaak na het ontkalken achter blijft.
Oplossing 1.
Je kunt het filter verwijderen en weggooien. Vervolgens zet je in het programma filter op ‘NEE’. Apparaat nogmaals ontkalken, omdat het filter het ontkalkingsmiddel heeft geneutraliseerd. Maak een keuze tussen het gebruik van filters of ontkalken.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
In de display staat dat het apparaat ontkalkt/ A.U.B. wachten.
Aanleiding 1.
Apparaat blijft pompen terwijl er geen water in de tank zit.
Oplossing 1.
Verwijder de tank en plaats de duim op de aanzuigmond zodat de pomp vacuüm trekt. Daarna gaat het koffieapparaat verder in het programma om na te spoelen.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Apparaat reinigen.
Aanleiding 1.
Het reinigingsrogramma dient uitgevoerd te worden.
Oplossing 1.
Reinigingsprogramma opstarten volgens verkorte handleiding of gebruiksaanwijzingen.
Aanleiding 2.
Programma is uitgevoerd maar niet succesvol afgerond.
Oplossing 2.1
Nogmaals proberen de letterlijke display instructies te volgen zonder tablet.
Oplossing 2.2
Zetgroep loopt zwaar en apparaat kan zetgroep niet initialiseren. De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Oplossing 2.3
Logicprint is defect en dient vervangen te worden.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Systeem vullen/stoom drukken.
Aanleiding 1.
Wanneer er bij het ontkalken te veel kalk los is gekomen dat het apparaat verstopt is geraakt.
Oplossing 1.
De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Vraag 2.
Geen bijzondere meldingen of tekens.
Aanleiding 2.
Ring in de zetgroep is gesprongen of apparaat lekt intern.
Oplossing 2.
Zie bovenstaande oplossing.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Apparaat ontkalkt/A.U.B. wachten.
Aanleiding 1.
Apparaat moet eerst gereinigd worden.
Oplossing 1.
Loop het reinigingsprogramma door.
Vraag 2.
Er staat dat de koffie gereed is/filter wisselen.
Aanleiding 2.
Het apparaat is ontkalt door een clarisfilter in het apparaat. Dit is niet mogelijk en ook slecht voor de smaak.
Oplossing 2.
Filter moet verwijderd worden en in het programma op ‘NEE’ gezet worden. Daarna het weer mogelijk om het ontkalkingsprogramma te starten.
Vraag 3.
Er staat in de display dat de koffie gereed is/verkalkt.
Aanleiding 3.
De koffieapparaten met een aparte ontkalkingstoets dienen uitgeschakeld te zijn.
Oplossing 3.
Wanneer het koffieapparaat is uitgeschakeld, moet de reinigingsknop 3 seconden ingedrukt worden gehouden waarna het apparaat het programma zal starten.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Lade legen.
Aanleiding 1.
Er is verbinding tussen de metaalcontacten die achteraan de lekbak zitten.
Oplossing 1.
Vervuiling van koffie of ontkalkingsmiddel of reinigingsmiddel kan een (on)zichtbare verbinding tot stand brengen tussen de contacten. Contacten wassen met heet water, afwasmiddel en borstel (ook het gedeelte van de contacten dat in de lekbak naar beneden loopt). Vervolgens laat je de contacten aan binnen- en buitenzijde goed drogen.
Vraag 2.
Lade plaatsen.
Aanleiding 2.
De metaalcontacten worden niet gevoeld.
Oplossing 2.
Vuil verhindert contacten tussen de metalen lekbakcontacten in- en extern. Lekbakcontacten schoonmaken en droogmaken.
Vraag 3.
Afvalbak plaatsen/legen.
Aanleiding 3.
Microschakelaar is elektrisch defect, is gebroken of palletje op de lade is afgebroken.
Oplossing 3.
De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Watertank vullen.
Aanleiding 1.1
Vlotter watertank is uit de houder. Vlotterstop is los.
Oplossing 1.1
Vlotter terugplaatsen in vlotterschacht, vlotterstop terugzetten en evt. vastplakken.
Aanleiding 1.2
Vlotter watertank zit vast in de onderste positie en drijft dus niet meer.
Oplossing 1.2
Maak de watertank leeg en schud flink met de tank in de hoop dat hij los schiet. Eventueel kunt u dit nog proberen met ontkalkingsvloeistof. Anders vlotterstop verwijderen en vlotter losmaken. Vlotter moet worden vervangen.
Aanleiding 1.3
Flowmeter staat vast door vervuiling (gaat om een machine met clarisfilter).
Oplossing 1.3
Ontkalkingsmiddel door machine laten lopen door gebruik van heet water functie.
Vraag 2.
Display: Middel in tank.
Aanleiding 2.1
Er is te weinig ontkalkingsvloeistof gedoseerd
Oplossing 2.1
Kopje kraanwater in de watertank bijvullen.
Aanleiding 2.2
Vlotter watertank is uit de houder. Of/en vlotterstop is los.
Oplossing 2.2
Vlotter terugplaatsen in vlotterschacht, vlotterstop terugzetten en evt. vastplakken.
Aanleiding 2.3
Vlotter watertank zit vast in de onderste positie en drijft dus niet meer.
Oplossing 2.3
Maak de watertank leegen schud flink met de tank in de hoop dat hij los schiet. Eventueel kunt u dit nog proberen met ontkalkingsvloeistof. Anders vlotterstop verwijderen en vlotter losmaken. Vlotter vervangen.
Aanleiding 2.4
Flowmeter staat vast door vervuiling (apparaat met claris waterfilter).
Oplossing 2.4
Ontkalkingsmiddel door apparaat laten lopen door gebruik van heet water functie.
De lekbak is op het verkeerde moment uit de machine genomen. Zet de residubak (koffieprut) naast de machine en plaats de lade in de koffiemachine terug. Wacht tot de zetgroep is geinitialiseerd (zet de machine indien nodig eerst uit en daarna weer aan). Hierna moet de residubak weer compleet passen.
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 1
Aanleiding 1.
Koffie temperatuursensor onder de minimale waarde.
Oplossing 1.
Apparaat even op kamertemperatuur laten komen en dan nogmaals proberen koffie te zetten.
Aanleiding 2.
Koffie temperatuursensor defect.
Oplossing 2.
Haal de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Probeer vervolgens nog een keer waar u mee bezig was. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 2
Aanleiding 1.
Koffie temperatuursensor is boven de maximale waarde.
Oplossing 1.
Zet uw apparaat uit en laat hem afkoelen, probeer vervolgens nogmaals koffie te zetten. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Aanleiding 2.
Koffie temperatuursensor is defect.
Oplossing 2.
Haal de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Probeer vervolgens nog een keer waar u mee bezig was. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 3
Aanleiding 1.
Stoom temperatuursensor onder de minimale waarde.
Oplossing 1.
Apparaat even op kamertemperatuur laten komen en dan nogmaals proberen.
Aanleiding 2.
Stoom temperatuursensor is defect.
Oplossing 2.
Haal de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Probeer vervolgens nog een keer waar u mee bezig was. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 4
Aanleiding 1.
Stoom temperatuursensor is boven maximale waarde.
Oplossing 1.
Apparaat uitzetten, af laten koelen en dan nogmaals proberen.
Aanleiding 2.
Stoom temperatuursensor is defect.
Oplossing 2.
Haal de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Probeer vervolgens nog een keer waar u mee bezig was. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 5
Aanleiding 1.
Water temperatuursensor onder de minimale waarde.
Oplossing 1.
Apparaat even op kamertemperatuur laten komen en dan nogmaals proberen.
Aanleiding 2.
Apparaat kan niet opwarmen.
Oplossing 2.
De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 6 (Dit komt voor bij de Ultra machine).
Aanleiding 1.
Water temperatuursensor is boven maximale waarde.
Oplossing 1.
Apparaat uitzetten, laten afkoelen en nogmaals proberen. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Vraag 2.
Display: Error 6 (Dit komt voor bij de Jura Impressa modellen).
Aanleiding 2.
Automatisch keramiekventiel kan zich niet initialiseren.
Oplossing 2.
Ontkalken en nogmaals proberen. Werkt dit niet dan dient de machine nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 7.
Aanleiding 1.
Initialiseren lukt niet van encoder/ zetgroep/ automatisch keramiekventiel.
Oplossing 1.
Haal de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Vervolgens na het opstarten machine direct ontkalken.
Aanleiding 2.
Multiventiel is deffect. De machine dient nagekeken te worden.
Oplossing 2.
U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 8
Aanleiding 1.
De zetgroep loopt zwaar.
Oplossing 1.
Haal de stekker van het koffieapparaat uit het stopcontact en wacht 5 minuten. Vervolgens na het opstarten machine direct reinigen.
Aanleiding 2.
De zetgroep loopt te makkelijk.
Oplossing 2.
Tandwiel aandrijving gebroken. De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Aanleiding 3.
De zetgroep klinkt normaal.
Oplossing 3.
Ring zetgroep gebroken. De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Aanleiding 4.
Initialisatiefout van zetgroep. Deze komt niet in de juiste stand.
Oplossing 4.
Controleer vulschacht gemalen koffie. Zonodig deze uitzuigen en opnieuw opstarten.
Aanleiding 5.
Alleen een klikkend geluid, geen beweging in de zetgroep.
Oplossing 5.
De transformator is defect, er gaat geen stroom naar de aandrijfmotor van de zetgroep. De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Aanleiding 6.
De zetgroep beweegt hoorbaar kleine stukjes op en neer.
Oplossing 6.
De encoder of kabel is defect. De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 9.
Aanleiding 1.
Defect relais
Oplossing 1.
Voedingsprint is defect
Oplossing 2.
Logicprint is defect
Oplossing 3.
De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 10.
Aanleiding 1.
Onregelmatige voeding
Oplossing 1.
Ontstoringsfilter is defect
Oplossing 2.
Voedingsprint is defect
Oplossing 3.
De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 15.
(JURA Z6, Z8 & GIGA modellen)
Aanleiding 1.
Initialisatie stappenmotor melkschuimer (cappuccinatore) niet mogelijk.
Oplossing 1.
Melkschuimer opnieuw plaatsen met aandacht voor indicatoren op melkschuimer (cappuccinatore)
Veelgestelde vraag
Aanleiding probleem
Hoe aan te pakken?
Vraag 1.
Display: Error 19.
(GIGA modellen)
Aanleiding 1.
Temperatuur verwarmingselement te hoog.
Oplossing 1.
Af laten koelen en opnieuw opstarten. De machine dient nagekeken te worden. U kunt ons telefonisch van ma t/m za bereiken van 10.00 tot 17.00 uur. Tel: 050 – 534 70 86. Of u komt langs in de winkel bij voorkeur op de werkdagen. (ma 13.00 tot 17.30 en di t/m vrij 10.00 tot 17.30 uur.)