Koffiebonen

Koffiebonen nodig? Bij de Koffie Winkel koop je koffiebonen van de hoogste kwaliteit. Ontdek meer over onze selectie koffiesoorten of profiteer direct van de volumekorting bij het bestellen van meerdere kilo’s koffie. Hier vind je de koffiebonen die je zoekt: eerlijk geproduceerd en met een krachtige smaak. Koffie kopen was nog nooit zo gemakkelijk! lees meer ↴

Caffè Diemme (13)

Cafeïnevrije koffie (18)

Mocca d‘Or (92)

Città d‘Italia (30)

Medellín Secret (11)

Dibarcafe (4)

Biologische en Fairtrade koffie (15)

Koffiebonen proefpakket (8)

Illy koffie (18)

Koffiecapsules (15)

Beste Koffiebonen: Top 5 (8)

Koffiebonen kopen bij De Koffie Winkel

Koffiebonen kopen bij de specialist? Hier kun je niet alleen kiezen uit verschillende soorten bonen, maar ook uit diverse merken koffie die wij voor je geselecteerd hebben. Deze bonen voldoen allemaal aan onze hoge kwaliteitseisen, zo ben je verzekerd van de beste smaak van je kopje koffie.

Bij ons krijg je het beste advies: wij zijn al meer dan 10 jaar de koffiespecialist en kunnen je helpen bij het kopen van de beste bonen voor je koffie.

Welke soorten koffiebonen zijn er?

We onderscheiden 2 verschillende soorten koffiebonen; de arabica en robusta.

Deze verschillende soorten koffiebonen komen ook van verschillende soorten koffieplanten, die beide uit een ander klimaat komen. Dit beïnvloedt de smaak, dus let hierop bij het kopen van koffie.

Arabica bonen

Deze bonen groeien op een grotere hoogte (1500m) en groeien relatief langzaam. Dit zorgt ervoor dat de arabica koffie meer smaak heeft en wat minder scherp is. De smaak is complex, doordat de plant onder andere minder cafeïne aanmaakt. Daarnaast is de plant minder gevoelig voor ziektes door de grote hoogte waarop deze groeit. Arabica koffiebonen maken hierdoor inmiddels 60% van de productie van koffiebonen wereldwijd uit!

Robusta bonen

De robusta bonen groeien lager en moeten daardoor wat meer weerstand opbouwen tegen ziektes. De plant zelf bevat de meer cafeïne, daardoor is de smaak ook wat minder complex. Mensen kiezen vaak een mix van robusta en arabica koffiebonen om een mooie samenstelling te maken tussen complexere smaken en bonen met meer power. Ook gebruiken mensen deze soort koffieboon vaker bij koffie met melk doordat deze een wat sterkere smaak heeft.

Vaak zien we ook een combinatie van beide koffiebonen in een lekkere koffie terug: een melange of blend genoemd, zo zien we veel 80/20 combinaties – het milde en volle van de arabica boon en het krachtige van de robusta voor net dat beetje meer pit' in bijv. een Italiaanse espresso melange.

Bij ons kun je koffie kopen uit alle windstreken; vraag onze specialisten bijvoorbeeld om advies over welke soort koffiebonen geschikt zijn voor jouw zetmethode (bijv. espressomachine, volautomaat of snelfilter)