Koffiemachines, Koffie, JURA

De lekkerste ijskoffie maak je met de JURA Z10

lekkerste ijskoffie maak je met de jura Z10

Niets is zo lekker dan een perfecte ijskoffie tijdens de hete zomerdagen. Of je nu een koffieliefhebber bent of een gelegenheidsdrinker, een ijskoffie valt zowat bij iedereen in de smaak. Er zijn eindeloos veel varianten en je kunt ze in bijna elke koffietent bestellen, maar hoe maak je zelf de lekkerste ijskoffie? Wel, met de JURA Z10 zet je binnen een handomdraai heerlijke Cold Brew koffies. 

Hoe maak je ijskoffie?

Je kunt een ijskoffie zelf heel simpel maken door koffie te zetten met je koffiemachine, je glas te vullen met ijsblokjes en hier je koffie overheen gieten. Je kunt er ook nog een beetje melk of room en zoetstof aan toevoegen voor de smaak. Een klassieke methode om zelf een ijskoffie te maken, maar wat nou als we je vertellen dat er een nog verfijndere manier is om een ijskoffie te maken? 

Met de JURA Z10 is het mogelijk! Deze nieuwste en krachtigste volautomaat koffiemachine op de markt, bereidt niet alleen perfecte warme koffiespecialiteiten, maar ook koude – oftewel Cold Brew koffiespecialiteiten. 

JURA Z10 voor de lekkerste ijskoffie

Dankzij de zogeheten “Cold Extraction Process” waar de JURA Z10 over beschikt, is de machine in staat om perfecte koude koffies te maken. Deze unieke functie perst koud water onder hoge druk – maar langzaam pulserend – door de versgemalen koffie. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie: een fris en fruitige koffie, zonder bittere smaak. In tegenstelling tot de klassieke ijskoffie – die vaak wel bitter smaakt door de afgekoelde koffie – kun je met de Cold Brew specialiteiten genieten van een overheerlijke ijskoffie. 

Van ijskoffies tot aan koude caffè lattes

Ben je gek op een traditionele ijskoffie? Of hou je meer van een koude caffè latte, cappuccino of cortado? Niks is te gek voor de JURA Z10. Binnen een paar minuten zet de koffiemachine jouw favoriete koude koffiespecialiteit. Je kunt kiezen uit de volgende koude koffies:

Cold Brew koffie maken met de JURA Z10

Begin je al te watertanden bij het idee dat je nu elke dag kunt genieten van heerlijke koude koffiespecialiteiten? Dan ben je vast benieuwd hoe je zo’n heerlijke Cold Brew specialiteit kunt maken met de Z10. Wel, dat is werkelijk waar een fluitje van een cent. 

Stel je wilt een Cold Brew cappuccino maken. Je kunt dan je cappuccinoglas met een ijsblokje onder de combi-uitloop plaatsen. Op het touchscreen scherm klik je vervolgens op “Specialty Selection” voor de Cold Brew functie. Er verschijnt dan een ijskristal naast het cappuccino-symbool. Om een koude cappuccino te maken druk je vervolgens op het symbool en de koffiemachine doet de rest! Heerlijk toch? En dan hebben we het niet alleen over die frisse en fruitige koude cappuccino. 

En uiteraard kun je ook met één druk op de knop heerlijke warme koffiespecialiteiten maken. De JURA Z10 beschikt over de nieuwste technieken als een Product Recognising Grinder en een nieuwe 3D-welelement. Deze volautomaat koffiemachine overtreft werkelijk waar écht alle verwachtingen. Dat is makkelijk gezegd uiteraard, dus om het met eigen ogen te zien en te proeven nodigen we je graag uit in onze winkel in Haren (GR). 

Meer over de Cold Brew technologie

De bereiding van een Cold Brew specialiteit duurt ongeveer 3 minuten. Dit duurt een stuk langer dan wanneer je een warme koffie zet. De Cold Brew functie heeft namelijk tijd nodig om het water te extraheren voor een goede smaakontplooiing. Het voordeel is dat je door de langere extractie tijd van een koude koffie kunt genieten van een veel delicatere aromasmaak. Dit maakt de koude koffie juist fris en fruitig. 

Door het extractieproces van koffie komen er bittere smaakstoffen vrij. Smaakstoffen die bij een hete koffie zorgen voor een intense smaakbeleving. Maar zodra je een hete koffie laat afkoelen, wordt deze bittere smaak eerder onaangenaam. Het extractieproces bij de Cold Brew technologie zorgt juist voor een zachte en genuanceerde smaak. Daarmee is het perfect om koud te serveren, maar ook gezonder. Je hebt namelijk minder zoetstoffen nodig om de bittere smaak te verdoezelen. 

In tegenstelling tot een traditionele bereiding van ijskoffie – waarbij je de koffie laat afkoelen en een donkere branding ideaal is – is bij een Cold Brew koffie een lichte tot medium branding perfect. De meest ideale koffiebonen zijn de arabica bonen. Deze zijn subtiel en fruitig van smaak. Zelf raden wij de Città d Ítalia 100% Arabica aan, de Caffè Diemme Oro of de Mocca d’Or Colombia Supremo.