Koffiezetapparaat

Meest gestelde vragen over de Moccamaster

tips moccamaster kopen

Het leven is te kort om slechte koffie te drinken.’ Een bekende citaat van Gerard Smit, de uitvinder van Moccamaster. In 1968 ontwierp hij de eerste Moccamaster – en na meer dan 50 jaar zijn deze koffiezetapparaten nog steeds immens populair. Benieuwd wat de Moccamaster zo speciaal maakt? In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over het Moccamaster koffiezetapparaat.

Hoe werkt een Moccamaster?

De charme van de Moccamaster zit in zijn eenvoud. Je zet het koffiezetapparaat aan met één druk op de knop. Het koperen verwarmingselement binnenin wordt binnen 30 seconden heet genoeg om het water bijna aan de kook te brengen. Dit water stijgt op door een glazen buis, stroomt door de overlooppijp en druppelt vervolgens gelijkmatig op de koffie in het filter. In slechts 4 tot 6 minuten geniet je van een perfecte kan koffie.

Ook goed om te weten: na 40 minuten schakelt de Moccamaster automatisch uit. Goed voor de veiligheid, maar het bespaart ook veel energie.

Hoeveel koffie kun je zetten met een Moccamaster KBG Select?

De KBG Select is de populairste variant van alle modellen. Dit apparaat heeft de typische, bekende Moccamaster look. Met de Moccamaster KBG Select kun je ongeveer 1,25 liter koffie zetten per keer. Dat komt neer op ongeveer 4 tot 10 koppen koffie, afhankelijk van de grootte van de kopjes die je gebruikt. Leuk extraatje: je haalt hem in meerdere kleuren.

Hoeveel schepjes koffie gaan er in een Moccamaster?

De hoeveelheid is een kwestie van smaak, maar over het algemeen zijn 5 à 6 schepjes gemalen koffie uit het bijgeleverde maatschepje voldoende voor een volle kan overheerlijke koffie.

Hoe maak je een Moccamaster schoon?

Het schoonmaken van je Moccamaster is misschien niet het leukste klusje, maar wel heel belangrijk voor de levensduur van je apparaat. Ontkalken hoort daar ook bij. Want als er iets is waar je koffiezetapparaat een gruwelijke hekel aan heeft, dan is het wel kalkaanslag.

Moccamaster adviseert om na elke 100 koffiezet sessies het apparaat te ontkalken met een snelontkalker zoals Durgol. Een middel zonder citroenzuur, om de smaak van je koffie zuiver te houden. Vul het waterreservoir met een mengsel van Durgol en leidingwater, laat het apparaat draaien en spoel daarna grondig na. Super eenvoudig en effectief!

Na het ontkalken is het belangrijk dat je het apparaat nog een keer goed doorspoelt met een vol waterreservoir. Soms is het nodig om dat nóg een keertje te doen.

Hoe lang gaat een moccamaster mee?

Met de juiste zorg kan jouw Moccamaster tot wel 20 jaar meegaan! Dankzij het gebruik van hoogwaardige Europese materialen en het ECBC-keurmerk voor kwaliteit en duurzaamheid, is het een investering die zichzelf terugverdient. Het keurmerk wordt echt alleen toegekend aan apparaten die de kwaliteitscontroles en labtesten van deze organisatie positief hebben doorstaan. Bovendien krijg je 5 jaar garantie op je Moccamaster koffiezetapparaat. Mocht er in die periode wat mee gebeuren, dan kun je hem dus gewoon laten repareren.