Koffiemachines

Nivona 960 en 970 review

Nivona 960 en 970

In de wereld van volautomatische koffiemachines zijn de Nivona 960 en Nivona 970 ware paradepaardjes. Met technologische perfectie en ultiem gebruiksgemak beloven beide modellen de thuisbarista in jou naar boven te halen. In dit artikel bespreken we beide modellen, zodat je kunt kijken of het een goede volautomaat koffiemachine voor jou is. 

Design en gebruiksgemak

Zowel de Nivona 960 als de Nivona 970 hebben een tijdloos en elegant ontwerp. Beide zijn uitgerust met een groot 5-inch kleurentouchscreen, waardoor de bediening moeiteloos is. Het display biedt overzichtelijke opties om jouw favoriete koffiespecialiteiten te kiezen, en je kunt zelfs persoonlijke foto’s toevoegen via Flying Picture Mode. Beide machines zijn compact en passen gemakkelijk in elke keuken.

Functionaliteit en koffieprestaties

Wat betreft functionaliteit hebben zowel de Nivona 960 als de Nivona 970 een uitgebreide selectie van 9 instelbare koffie- en koffiespecialiteiten. Hiermee kun je genieten van een verscheidenheid aan heerlijke koffies, waaronder espresso, cappuccino en latte. Beide modellen zijn voorzien van het geavanceerde Aroma Balance System, waarmee je verschillende aroma’s kunt ervaren door te kiezen uit instellingen zoals Dynamic, Constant en Intense. Het systeem haalt het beste uit elke koffieboon en zorgt voor een uitgebalanceerde smaak.

Bereiding van melkkoffies

Een van de opvallende functies van beide machines is de “Cappuccino Connaisseur,” waarmee je de controle hebt over de balans tussen koffie en melk voor jouw cappuccino’s. Met het OneTouch SPUMATORE-systeem produceren zowel de Nivona 960 als de Nivona 970 keer op keer het beste melkschuim met slechts één druk op de knop. Hierdoor kun je thuis net zo’n goede cappuccino maken als in een koffiebar.

Gebruiksgemak en onderhoud

Beide modellen bieden ultiem gebruiksgemak dankzij automatische spoelfuncties en automatische ontkalkingsprogramma’s. De uitneembare zetgroep maakt reiniging eenvoudig en het meegeleverde CLARIS waterfilter zorgt altijd voor gefilterd water van hoge kwaliteit. Beide machines geven ook indicaties voor het vervangen van het filter en beschikken over een warmwaterfunctie die in verschillende standen kan worden aangepast.

Specificaties Nivona 960 en 960

 

Nivona 960

Nivona 970

Specificaties

Nivona 960

Nivona 970

Type

Volautomatische koffiemachine

Volautomatische koffiemachine

Afmetingen (cm)

50 × 28 × 36 cm

50 × 28 × 36 cm

Kleur

Black

Titanium

Display

5-inch kleuren touchdisplay

5-inch kleuren touchdisplay

Koffiespecialiteiten

9 instelbare specialiteiten

9 instelbare specialiteiten

Aroma Balance System

Ja

Ja

Cappuccino Connaisseur

Ja

Ja

Bonenreservoir (gram)

270

270

Watertankinhoud (liter)

2.2

2.2

Koffiesterktes

5

5

Warmwaterfunctie

4 standen

4 standen

Flying Picture Mode (bluetooth)

Ja

Ja

Automatische spoelfuncties

Ja

Ja

Uitneembare zetgroep

Ja

Ja

CLARIS waterfilter

Ja (meegeleverd)

Ja (meegeleverd)

OneTouch SPUMATORE

Ja

Ja

Automatisch ontkalkingsprogramma

Ja

Ja

Prijs

€1.549

€1.499

Conclusie

Beide modellen, de Nivona 960 en Nivona 970, bieden een uitgebreid scala aan functies en beloven de perfecte koffiebeleving. Welke machine je ook kiest, met Nivona geniet je gegarandeerd van een heerlijke kop koffie met het gemak van een druk op de knop.