Koffie

De perfecte herfstkoffie!

De dagen worden langzaam weer korter en de natuur maakt zich klaar om in de rustfase te gaan. Bladeren kleuren rood, oranje en geel en op sommige dagen kunnen we nog genieten van een heerlijk herfstzonnetje. Het is weer tijd voor de herfst! Een periode die misschien niet zo geliefd is als de zomer, maar ook zo zijn eigen prachtige kenmerken heeft, zoals die knusse herfstdagen voor de open haard of met een dekentje op de bank. Daar hoort uiteraard een heerlijke seizoenskoffie bij! En laten we bij De Koffie Winkel nou eens de perfecte herfstkoffie voor jou hebben. 

De perfecte herfstkoffie? Vertel mij meer!

Bij De Koffie Winkel hebben we voor elk seizoen een speciale koffie, zo ook voor de knusse herfstdagen. Deze koffies zijn alleen gedurende dit jaargetijde verkrijgbaar. En aangezien het nu herfst is zetten we graag onze herfstkoffie in de spotlight! 

Mocca d’Or – Café Otono Dia

Deze speciale herfstkoffie van Mocca d’Or heeft een heerlijke, rijke en notige smaak. Verder vind je er smaaknuances in van cacao en paranoten. De koffiebonen in deze blend zijn afkomstig uit onder andere Honduras en Brazilië. Een perfecte koffie voor de knusse herfstperiode en geschikt voor alle koffievarianten. 

Over Mocca d’Or

Mocca d’Or is een Nederlandse koffiebranderij in Zwolle. Sinds 1933 roosteren zie hier op een ambachtelijke en authentieke wijze ruim 35 verschillende soorten koffiebonen. Deze worden geroosterd volgens de ‘Slowroast’ brandmethode: extra langzaam en onder lage temperaturen. Dit kost iets meer tijd, maar alleen op deze manier komt de smaak en het aroma perfect tot hun recht. 

Voor alle koffiespecialiteiten

De herfstkoffie van Mocca d’Or is geschikt voor alle soorten koffiespecialiteiten. Of je nu kiest voor een latte macchiato, ristretto of een espresso. De intensiteit van de koffiebonen is perfect voor alle bereidingen. Zo kun je de koffiebonen gebruiken bij een:

 • Espresso
 • Ristretto
 • Americano
 • Lungo of long black
 • Cappuccino
 • Koffie verkeerd of cafè latte
 • Latte macchiato 
 • Cortado

Lees hier meer over de verschillende soorten koffie

Melk opschuimen

Tegenwoordig drinken we steeds meer koffiespecialiteiten met melk. Ook daar is de herfstkoffie perfect voor. Om de koffie helemaal af te maken is het natuurlijk handig om te weten hoe je het beste melk op kunt schuimen, tenzij je beschikt over een koffiemachine die dit zelf feilloos doet. In een ander artikel vertellen we je alles over hoe je het beste melk op kunt schuimen. Zo lees je onder andere hoe je:

Haal de herfst in huis!

Benieuwd naar deze heerlijke herfstkoffie? Bestel de koffie eenvoudig en snel bij ons online. 

One thought on "De perfecte herfstkoffie!"

 1. Cafe du jour schreef:

  Erg leuk artikel over de perfecte herfstkoffie, ik zal deze koffiebonen zeker gaan uitproberen. Groetjes, Anne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *