Koffiemachines

Quick Mill 3000 vs 820: twee geweldige espressomachines onder de loep

quick mill 3000 vs 820

Ontdek de ideale compagnon voor jouw liefde voor koffie met de Quick Mill 3000 en de Quick Mill 820. Deze compacte espressomachines hebben elk hun eigen unieke karakteristieken. We duiken dieper in de verschillen en overeenkomsten van de Quick Mill 3000 vs 820. 

Het verhaal achter Quick Mill

Stap in de tijdsmachine naar het Italië van 1945, net na de Tweede Wereldoorlog, waar Quick Mill zijn oorsprong vond. Opgericht door de familie Perugia, begon het bedrijf met het produceren van molens om Parmezaanse kaas, gehakt en natuurlijk koffiebonen te malen. Al snel specialiseerden ze zich in een complete productlijn, van molens tot aan espressomachines.

De naam Quick Mill is niet zomaar gekozen; het betekent letterlijk ‘snelle molen’. Hoewel de technologie en vormgeving door de jaren heen veranderd zijn, heeft Quick Mill vastgehouden aan zijn filosofie: ‘Create per durare nel tempo’, oftewel ‘Gemaakt om lang mee te gaan’. En dat is precies waar Quick Mill vandaag de dag voor staat: duurzame espressomachines en koffiemolens van ongeëvenaarde kwaliteit.

De Quick Mill 820: een icoon van kracht en compactheid

Al meer dan 40 jaar is de Quick Mill 820 een ware icoon onder de espressomachines. Deze krachtige, compacte halfautomatische machine heeft het hart op de juiste plek. Quick Mill heeft namelijk hun eigen unieke thermoblok ontwikkeld, met een vermogen van 1080 watt en koperen leidingwerk. Koper staat bekend als uitstekende warmtegeleider, wat zorgt voor een constante temperatuur en weerstand biedt tegen kalkvorming.

Met de Quick Mill 820 zet je moeiteloos een heerlijke espresso met je eigen gemalen koffiebonen of via de E.S.E. servingsfilterdrager. Voor de liefhebbers van E.S.E. servings hebben ze zelfs een speciale variant: de Quick Mill 810. Op het eerste gezicht lijkt deze identiek aan de 820, maar hij is speciaal ontworpen voor E.S.E. servings.

Quick Mill 3000: de grote broer die indruk maakt

De Quick Mill 3000 kan gerust de grote broer van de Quick Mill 820 worden genoemd en behoort tot de luxueuze 3000-serie van Quick Mill. Deze espressomachine heeft een prachtige roestvrijstalen behuizing met een elegante vormgeving. Hij is uitgerust met een koppenwarmer en een manometer, waarmee je de druk kunt aflezen. Dit zorgt voor een professionelere gebruikerservaring en biedt meer informatie tijdens het zetten van je espresso.

Net als de Quick Mill 820 is ook de Quick Mill 3000 uitgerust met het befaamde thermoblok, dat een vermogen van 1080 watt en een pompdruk van 16 bar heeft. Voor cappuccinoliefhebbers is er de Quick Mill 3004, vrijwel identiek aan de 3000, maar met een dubbel thermoblok. Hiermee kun je tegelijkertijd espresso zetten en melk opschuimen. Zowel de Quick Mill 3000 als de 820 beschikken over één thermoblok, wat betekent dat je niet gelijktijdig stoom en espresso kunt produceren.

Specificaties van de Quick Mill 3000 vs 820

Quick Mill 3000

Quick Mill 3000

 • Afmetingen: 25 x 38 x 28 cm
 • Inhoud reservoir: 1.8 liter
 • Gewicht: 10 kg
 • Pompdruk: 16 bar
 • Type: halfautomatisch
 • 1080 W Thermoblok
 • Roestvrijstalen zetgroep
 • Roestvrijstalen tuimelschakelaars met LED-indicatie
 • Optische manometer
 • Koppenwarmer
Quick mill 810 wit

Quick Mill 820

 • Afmetingen: 19 x 33 x 22 cm
 • Inhoud reservoir: 1.8 liter
 • Gewicht: 7 kg
 • Pompdruk: 16 bar
 • Type: halfautomatisch
 • 1080 W Thermoblok
 • Roestvrijstalen zetgroep
 • Kunststof drukknoppen
 • Geen manometer
 • Koppenwarmer

De overeenkomsten: technologie in perfecte harmonie

Bekijk de specificaties en je zult ontdekken dat beide espressomachines op vele vlakken overeenkomen. Ze delen dezelfde geavanceerde interne technologie. Met hun krachtige 1080 W thermoblok zorgen beide machines voor snelle opwarming en een zeer stabiele koffietemperatuur.

Het microschuim stoompijpje aan de zijkant maakt het mogelijk om heerlijk melkschuim te creëren, maar door het enkele thermoblok is gelijktijdig opschuimen bij beide machines niet mogelijk.

Het grote verschil tussen de twee ligt voornamelijk in de afwerking. De Quick Mill 820 heeft een meer basic uitstraling, vervaardigd uit roestvrij staal met kunststof accenten. Hij is simpelweg goed, zonder overbodige poespas.

De Quick Mill 3000 daarentegen heeft een luxueuzere uitstraling. De behuizing is volledig van roestvrij staal en heeft glanzende roestvrijstalen accenten. Met zijn glanzende tuimelschakelaars met LED-indicatie en het rek bovenop de machine straalt hij elegantie uit. De 3000 is ook voorzien van een optische manometer, waarmee je de koffiedruk kunt aflezen.

Conclusie: kies jouw perfecte metgezel

Het is duidelijk dat beide machines de Quick Mill-naam eer aandoen. Beide zijn twee duurzame apparaten waarmee je echt uitstekende espresso kunt zetten. Bovendien worden ze geleverd met een lange levensduurgarantie.

Als je op zoek bent naar een gewoon goede, compacte maar krachtige espressomachine met een iconische uitstraling, dan is de Quick Mill 820 een uitstekende keuze. Verkrijgbaar in frisse kleuren zoals rood, wit, zwart, geel of groen, zal de Quick Mill 820 zeker in het oog springen.

Als stijlvolle uitstraling en extra functionaliteiten hoog op jouw lijstje staan, dan is de Quick Mill 3000 de ideale keuze. Met zijn prachtige roestvrijstalen behuizing, glanzende tuimelschakelaars en optische manometer biedt deze machine niet alleen uitmuntende espresso, maar ook een visueel feestje.

Wat je persoonlijke voorkeur ook is, beide machines beloven kwaliteit en duurzaamheid. Met beide kun je elke dag van heerlijke espresso genieten, gezet met liefde en vakmanschap van Quick Mill.